Sledujte nás:

Vaječná omeleta se žampiony

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl1.8
Vejce celá průměr110
Cibule25
Máslo15
Žampiony50

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 1214 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 5, SAFA (g): 10, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Očištěné, opláchnuté žampiony nakrájíme na plátky. Na části rozpuštěného másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, mírně osolíme a podusíme. Do pánvičky s rozpuštěným máslem vlijeme rozmíchaná, mírně osolená vejce a necháme je zapéci. Do středu omelety vložíme dávku podušených žampionů, omeletu zabalíme, krátce zapečeme v troubě a ihned expedujeme.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 05. 2012 13:49
Belnea
dobrá rychlá večeře, určitě zkusím
04. 05. 2012 13:49
Belnea
dobrá rychlá večeře, určitě zkusím

Naši partneři